Šveicariškas vyniotinis su braškių putėsiais ir levandų cukrumi

10 asmenų 1 valanda
Šveicariškas vyniotinis su braškių putėsiais ir levandų cukrumi
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 300 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 250 g minkšto sviesto
  • 3 kiaušiniai
  • 270 g miltų
  • 6 g kepimo miltelių
  • 1/2 citrinos žievelė
  • Sviesto ir džiūvėsėlių kepimo indui ištepti

Glajus

  • 180 g „Dansukker“ cukraus miltelių
  • 15 ml citrinų sulčių
  • 15 ml koncentruoto uogų arba vaisių sirupo

Papuošti

  • Valgomais gėlių žiedais arba uogomis

1.    Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.

2.    Dubenyje išmaišykite nerafinuotą cukranendrių cukrų ir sviestą, kol masė taps lengva ir puri. Toliau maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.

3.    Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Atsargiai įmaišykite į sviesto ir cukraus masę. Suberkite sutarkuotas citrinų žieveles.

4.    1,5 l tūrio kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Tešlą supilkite į indą ir kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 40 minučių.

5.    Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite pravėsti kelioms minutėms. Išimkite pyragą iš kepimo indo ir palikite pyragą atvėsti, uždengdami švaria šluoste.

6.    Dubenyje sumaišykite glajui skirtus produktus. Paskirstykite glajų ant pyrago. Papuoškite valgomais gėlių žiedais arba uogomis.

Receptą sukūrė

Dansukker