Supjaustyti burokėliai

Supjaustyti burokėliai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

2 kg burokėlių
1,5 l vandens
2 arbatiniai šaukšteliai druskos

Nuovirui
1 l burokėlių nuoviro
100 ml 24% gryno acto arba 200 ml 12% acto spirito
1 valgomasis šaukštas druskos
250 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
10 karčiųjų pipirų
10 gvazdikėlių
pipiro grūdelių

Gerai nuplaukite burokėlius. Nupjaukite galus. Užvirkite vandenį su druska. Sudėkite burokėlius ir virkite, kol jie suminkštės. Plaukite juos šaltu vandeniu, kol atvės. Nulupkite žievę. Nuoviro neišpilkite. Supjaustykite burokėlius griežinėliais ir suberkite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po kelis pipiro grūdelius. Sudėkite nuovirui skirtus ingredientus ir pavirkite. Nugriebkite putas. Užpilkite karštą nuovirą ant burokėlių. Uždarykite stiklainius. Prieš patiekdami palaikykite 4 savaites vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker