Šokolado tortas

12 porcijų
Šokolado tortas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
75 g sviesto arba margarino
50 ml „Dansukker“ šokolado skonio cukraus miltelių
200 g sutrupintų šokoladinių sausainių

Saldusis įdaras
400 ml saldinto sutirštinto pieno*
75 g sviesto arba margarino
50 ml „Dansukker“ cukraus

Šokoladinis įdaras
200 g smulkinto juodojo šokolado
150 ml plaktos grietinėlės
2 valg. šaukšt. „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
40 g sviesto

Papuošti (nebūtinai)
150 ml plaktos grietinėlės
šokolado gabaliukų

Puode išmaišykite riebalus ir cukraus miltelius. Įmaišykite sutrupintus sausainius. Mišinį įdėkite į formelę nuimamais kraštais. Padėkite į šaltą vietą.

Saldusis įdaras: sumaišykite pieną, margariną ir cukrų, virkite, kol sutirštės (apie 6 minutes). Atvėsinkite kremą, tada užpilkite jį ant pagrindo. Formą vėl įdėkite į šaldytuvą.

Šokoladinis įdaras: puode sumaišykite juodąjį šokoladą, plaktą grietinėlę, cukrų ir sviestą, ištirpinkite ant vidutinio karščio kaitvietės. Prieš pildami į formą truputį atvėsinkite. Kol patieksite, laikykite šaldytuve.

Prieš pateikiant šokolado tortą galite papuošti plakta grietinėle ir šokolado gabaliukais.

* Sutirštintas pienas: 1 l pieno ir 150 g cukranendrių cukraus virkite žemame plačiame puode (geriausia su teflono danga), kol liks 400 ml. Tai trunka maždaug 30 minučių. Pienas turi būti šviesiai rudas, tirštas ir grūdėtas.

Receptą sukūrė

Dansukker