Šokolado tortas

12 porcijų

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
75 g sviesto arba margarino
50 ml „Dansukker“ šokolado skonio cukraus miltelių
200 g sutrupintų šokoladinių sausainių

Saldusis įdaras
400 ml saldinto sutirštinto pieno*
75 g sviesto arba margarino
50 ml „Dansukker“ cukraus

Šokoladinis įdaras
200 g smulkinto juodojo šokolado
150 ml plaktos grietinėlės
2 valg. šaukšt. „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
40 g sviesto

Papuošti (nebūtinai)
150 ml plaktos grietinėlės
šokolado gabaliukų

Gaminimo eiga

Puode išmaišykite riebalus ir cukraus miltelius. Įmaišykite sutrupintus sausainius. Mišinį įdėkite į formelę nuimamais kraštais. Padėkite į šaltą vietą.

Saldusis įdaras: sumaišykite pieną, margariną ir cukrų, virkite, kol sutirštės (apie 6 minutes). Atvėsinkite kremą, tada užpilkite jį ant pagrindo. Formą vėl įdėkite į šaldytuvą.

Šokoladinis įdaras: puode sumaišykite juodąjį šokoladą, plaktą grietinėlę, cukrų ir sviestą, ištirpinkite ant vidutinio karščio kaitvietės. Prieš pildami į formą truputį atvėsinkite. Kol patieksite, laikykite šaldytuve.

Prieš pateikiant šokolado tortą galite papuošti plakta grietinėle ir šokolado gabaliukais.

* Sutirštintas pienas: 1 l pieno ir 150 g cukranendrių cukraus virkite žemame plačiame puode (geriausia su teflono danga), kol liks 400 ml. Tai trunka maždaug 30 minučių. Pienas turi būti šviesiai rudas, tirštas ir grūdėtas.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykiniai skanėstai „Rocky Road“

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.