Šokolado ir mėtų irisai

apie 35 vienetus
Šokolado ir mėtų irisai
(0)

50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
150 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
300 ml plakamosios grietinėlės
2 šaukštai kakavos miltelių
8 saldainiai „After Eight“
1 ml acto rūgšties

Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, šviesųjį cukraus sirupą, grietinėlę ir kakavos miltelius. Virkite 20 minučių. Sudėkite saldainius „After Eight“, įpilkite acto rūgšties ir išmaišykite. Virkite dar 5 minutes. Patikrinkite, ar irisų karamelės tirštumas tinkamas arba išmatuokite temperatūrą (120–125 °C). Jei tirštumas netinkamas, pavirkite dar minutę. Supilkite į maždaug 12 cm pločio ir 15 cm ilgio aliejumi pateptą formą. Palikite sustingti. Supjaustykite gabalėliais.