Šokolado ir kokosų pyragaičiai

20 vienetų
Šokolado ir kokosų pyragaičiai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

3 kiaušiniai
250 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

250 ml kvietinių miltų
1,5 valg. šaukšt. kakavos
2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių
100 ml vandens
100 g sviesto arba margarino

Kokosų masei
75 g sviesto arba margarino
300 ml kokosų drožlių
250 ml „Dansukker“ cukraus miltelių

2 maži kiaušiniai

Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių

Ištepkite ir pabarstykite mažą skardą (apie 20 x 30 cm).

Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purumo. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavą ir įmaišykite į masę. Užvirinkite vandenį su riebalais ir įpilkite į šokolado masę. Paskleiskite masę formoje ir kepkite 200 °C temperatūroje orkaitės apačioje apie 20 minučių. Sumaišykite puode visas kokosų masės sudedamąsias dalis ir maišydami virkite, kol masė sutirštės.

Išimkite pyragą, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C. Kokosų masę paskleiskite ant šokolado pyrago viršaus, formą įdėkite į orkaitę ir kepkite orkaitės viduryje apie 10 minučių, kol paviršius taps auksines spalvos. Prieš pjaustydami kubeliais pyragą atvėsinkite. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus milteliais. Pyragą galite užšaldyti.

Receptą sukūrė

Dansukker