Šokolado, žaliųjų citrinų ir aviečių kremo pyragas

Maždaug 12 gabalėlių 1 valanda
Pasigardžiuokite žaliųjų citrinų pyragu su šokoladu ir aviečių kremu. Daržovių marmeladą galite paįvairinti pagal savo pomėgius ir skonį. Žaliųjų citrinų pyragas turi minkštą šokoladinį pagrindą ir gaiviųjų aviečių kremo įdarą.
Šokolado, žaliųjų citrinų ir aviečių kremo pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Šokoladinis pagrindas

    • 150 g sviesto
    • 75 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 4 v. šaukštai kakavos miltelių
    • 1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 210 g miltų
    • 1 kiaušinio trynys

    Žaliųjų citrinų įdaras

    • 4 kiaušinių tryniai
    • 320 g grietinės
    • 75 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 1,5 v. šaukšto kukurūzų miltų
    • 1/2 žaliosios citrinos žievelės
    • 2 žaliųjų citrinų sultys

    Aviečių kremas

    • 250 g aviečių
    • 1 kiaušinis
    • 120 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
    • 25 g sviesto (kambario temperatūros)

    Papuošimui

    • Šviežių aviečių

    Sumaišykite kubeliais supjaustytą sviestą ir kitus tešlai skirtus produktus. Lengvai paminkykite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve maždaug 30 minučių. Tešlą sudėkite į stačiakampio formos kepimo indą (maždaug 13 x 36 cm) ir įspauskite.

    Tešlos pagrindą kepkite orkaitės centre maždaug 10 minučių iki 175° C įkaitintoje orkaitėje.

    Tuo tarpu paruoškite įdarą. Visus produktu sumaišykite iki vientisos masės.

    Įdarą supilkite į tešlos pagrindą ir pakepkite orkaitės centre dar 15–20 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

    Palaikykite šaldytuve dar maždaug 3 valandas. Paruoškite aviečių kremą. Avietes nuspauskite per tankų sietelį. Išplakite kiaušinius. Tada juos įplakite į nuspaustą aviečių masę. Mišinį nuspauskite per tankų sietelį ir supilkite į prikaistuvį storu dugnu. Suberkite cukrų uogienėms ir maišydami pakaitinkite 5 minutes.

    Nukelkite nuo viryklės ir sudėkite sviestą. Prikaistuvį įdėkite į šalto vandens dubenį. Mišinį plakite elektriniu plaktuvu, kol aviečių kremas atvės. Supilkite į gerai išplautą stiklainį ir padėkite į šaldytuvą.

    Kremą sukrėskite ant tešlos pagrindo ir papuoškite šviežiomis avietėmis.

    Receptą sukūrė

    Dansukker