Šokoladinis pyragas su itališku morengu

10–12 porcijų 1 valanda + apie 2–3 valandos šaldytuve
Šokoladinis pyragas su itališku morengu
Įvertinimas: ( 0 ats.)

Sudedamosios dalys

    Pagrindas

    • 50 g sviesto
    • 10 avižinių sausainių
    • 3 valgomieji šaukštai „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“

    Šokoladinis kremas

    • 150 ml plakamosios grietinėlės
    • 90 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 95 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
    • 3 kiaušinių tryniai
    • 150 g juodojo šokolado
    • 90 g kambario temperatūros sviesto
    • 1 žiupsnelis druskos

    Itališkas morengas

    • 2 kiaušinių baltymai
    • 220 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 100 ml vandens
    • 1/2 citrinos žievelės

    Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su sausainiais ir cukrumi „Farinas“. Suspauskite mišinį apvalioje, maždaug 18 cm skersmens skardoje.

    Puode pašildykite grietinėlę, cukrų „Panevėžio Plius“  ir rudąjį drėgnąjį cukrų „Farinas“. Atidėkite.

    Palengva išplakite kiaušinių trynius dubenyje. Įmaišykite grietinėlės mišinį. Kaitinkite iki maždaug 85 °C.

    Smulkiai supjaustykite šokoladą į grietinėlės mišinį. Išplakite iki vientisos masės ir po truputėlį sudėkite sviestą. Įberkite žiupsnelį druskos. Išplakite iki vientisos masės.

    Apipilkite pagrindą šokolado kremu ir palikite šaldytuve apie 2–3 valandas.

    Išplakite kiaušinių baltymus iki lengvos ir purios masės. Puode su storu dugnu užvirinkite vandenį, cukrų „Panevėžio Plius“  ir citrinų žieveles iki 120 °C. Plakant kiaušinių baltymus plona srove supilkite cukraus sirupą. Plakite, kol morengo masė atvės.

    Sudėkite morengo masę į maišelį su antgaliu ir papuoškite šokoladinį pyragą. Karamelizuokite morengą naudojant specialų deglą ir patiekite pyragą.

    Receptą sukūrė

    Dansukker