Šokoladinis pyragas su džiovintomis slyvomis

Šokoladinis pyragas su džiovintomis slyvomis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 200 g džiovintų slyvų
  • 5 šaukštai brendžio
  • 150 g juodojo šokolado
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 100 g sviesto
  • 50 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
  • 180 g maltų migdolų
  • 3 šaukštai kakavos
  • 2 šaukštai kvietinių miltų
  • 3 baltymai
  • 1 žiupsnis druskos
  • „Dansukker“ cukraus miltelių

1. Nuplikytas ir nusausintas slyvas apliekite brendžiu, palikite 1–3 val. pamerktas.

2. Šokoladą ištirpinkite dubenėlyje virš karšto vandens garų. Kiaušinius su nerafinuotu cukranendrių cukrumi išplakite iki putų. Iki purumo išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi „Farinas“. Įmaišykite ištirpintą šokoladą, išplaktus kiaušinius, maltus migdolus, kakavą, miltus. Kai masė bus vientisa, įmaišykite iki putų išplaktus baltymus su druska.

3. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, susmeikite į tešlą slyvas. Kepkite 30 min. iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje, o dar 20–25 min. – 180 °C orkaitėje. Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker