Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu

4–5 porcijos
Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Pieno kokteilis
800 ml šokoladinių ledų (pirktų arba pagamintų pagal toliau pateiktą receptą)
200 ml pieno
200 ml ledo kubelių

Puošti
Šokolado padažo (žr. toliau pateiktą receptą)
Plaktos grietinėlės

Šokolado padažas
3 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
150 g kakavos miltelių
200 ml vandens
180 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 šaukštelis traiškytų kardamonų

Šokoladiniai ledai su cinamonu
8 didelių kiaušinių baltymai
270 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
350 ml pieno
100 g kakavos miltelių
700 ml plakamosios grietinėlės (40 % riebumo)
1 žiupsnelis druskos
2 šaukšteliai malto cinamono

Pieno kokteilis
Iki vientisos masės išplakite ledus ir pieną. Sudėkite ledo kubelius. Į stiklinę sluoksniais pilkite pieno kokteilį, grietinėlę ir šokolado padažą. Puoškite šokolado padažu ir plakta grietinėle.

Šokolado padažas
Sumaišykite visas sudedamąsias dalis. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Tada pavirkite dar 3–4 min., kol padažas pradės tirštėti. Nukelkite nuo viryklės.

Šokoladiniai ledai
Dubenyje išplakite trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Pieną ir kakavos miltelius pakaitinkite iki virimo. Nukelkite nuo viryklės. Karštą pieną iš lėto, nuolat maišydami, supilkite į kiaušinių masę. Pilkite grietinėlę, gardinkite cinamonu ir druska. Nuolat maišydami kaitinkite masę ant mažos ugnies, kol sutirštės (5–10 min.). Palaikykite šaldytuve bent 6 val. (dar geriau – per naktį). Naudokite ledų gaminimo aparatą arba laikykite šaldiklyje bent 6 val.

Receptą sukūrė

Dansukker