Šokoladiniai karameliniai saldainiai su pagardu

Apie 20 saldainių 1 valanda
Šokoladiniai karameliniai saldainiai su pagardu
(0)

    Karamelės įdaras

    • 150 ml grietinėlės
    • 45 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

    Saldainių apvalkalas

    • 150 g juodojo šokolado

    Siūlomi pagardai (pasirinkite vieną iš siūlomų pagardų arba padalinkite saldinių tešlą dalimis ir gardinkite įvairiais pagardais)

    • • 11/4 šaukštelio pipirmėčių
    • • 1 g (2 pakeliai) šafrano
    • • 2 šaukšteliai malto cinamono
    • • 1 šaukštelis malto kardamono

    Storadugniame prikaistuvyje sumaišykite nerafinuotą cukranendrių cukrų, šviesųjį sirupą ir grietinėlę. Užvirkite. Virkite, kol gausite tirštą karamelinį kremą (apie 10 min.). Trumpam pailkite kremą ataušti.
    Susmulkinkite šokoladą ir ištirpinkite į karštą vandenį įdėtame dubenyje.

    Saldainių formelių vidų ištepkite ištirpintu šokoladu ir įdėkite į šaldytuvą. Ištepkite dar kartą ir įdėkite į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Likusį šokoladą supilkite į konditerinį maišelį.

    Pasirinkite vieną iš siūlomų pagardų. Jei pasirinkote šafraną, sumaišykite jį su 1 šaukšteliu cukraus.

    Suberkite pagardą į karamelės kremą ir mišinį supilkite į konditerinį maišelį. Formeles pripildykite dviem trečdaliais kremo ir ant viršaus supilkite likusį šokoladą, kad suformuotumėte savotišką dangtelį.

    Padėkite atvėsti į šaldytuvą. Paskui išimkite saldainius iš formelių.