Šokoladiniai irisai

Apie 40 gabaliukų
Šokoladiniai irisai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 100 g sviesto
  • 20 g kakavos
  • 200 ml grietinėlės
  • 210 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
  • 100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 2 šaukštelių „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 100 g juodojo šokolado papuošti

Į prikaistuvį storu dugnu sudėkite visas sudedamąsias dalis, išskyrus šokoladą, ir užvirkite. Virkite ant lėtos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Lengviausia temperatūrą pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite termometro, temperatūrą įvertinkite truputį mišinio įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jei susiformuoja apvalus vidutinio minkštumo rutuliukas, mišinys paruoštas. Mišiniui pasiekti reikiamą temperatūrą prireiks 30–40 min.
Pilkite masę į kepimo popieriumi išklotą prikaistuvį ir leiskite ataušti.
Tada padalykite ją į gabaliukus.
Išlydykite šokoladą indą su šokoladu įstatę į verdantį vandenį. Pamirkykite šokolade pyrago gabaliukus ir sudėkite juos ant grotelių, kad atauštų.

Receptą sukūrė

Dansukker