Šokoladiniai ir apelsininiai naminiai ledai

Šokoladiniai ir apelsininiai naminiai ledai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

3 kiaušiniai
2 kiaušinių tryniai
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
160 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
500 ml grietinėlės
250 g lydyto juodojo šokolado
100 g cukruotų smulkintų riešutų
1 apelsino žievelė

Sudėkite kiaušinius, trynius ir cukrų į karščiui atsparų dubenį. Pastatykite dubenį virš vos verdančio vandens prikaistuvio ir plakite elektriniu plaktuvu 6–8 minutes arba kol mišinys taps šviesus ir sutirštės. Tada nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Suplakite grietinėlę. Atsargiai supilkite plaktą grietinėlę į kiaušinių mišinį ir sumaišykite iki vienalytės masės. Po truputį supilkite lydytą šokoladą, suberkite smulkintus riešutus, apelsino žievelę ir maišykite. Supilkite mišinį į 2 litrų skardą ar dvi mažesnes skardas ir užšaldykite (6 valandas arba per naktį). Prieš tiekdami truputį palaikykite kambario temperatūroje.

Receptą sukūrė

Dansukker