Šokolade mirkyti morengai

40 mažų morengų
Šokolade mirkyti morengai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 3 kiaušinių baltymų
  • 180 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 30 g „Dansukker“ cukraus miltelių

Su konjaku

  • 1 šaukšto konjako
  • 100 g baltojo šokolado
  • 100 g pistacijų

Su pipirmėtėmis

  • 3 lašelių pipirmėčių aliejaus
  • 100 g juodojo šokolado
  • 50 g lazdynų riešutų

Įkaitinkite orkaitę iki 125 °C.
Nerūdijančiojo plieno prikaistuvyje sumaišykite kiaušinių baltymus ir cukrų. Prikaistuvį įstatykite į verdančio vandens vonelę. Maišykite, kol cukrus ištirps (nenaudokite elektrinio plaktuvo).
Išimkite prikaistuvį iš vandens vonelės ir plakite mišinį elektriniu plaktuvu, nustatę didelį greitį, kol mišinys atvės. Plakdami berkite cukraus miltelius.
Padalykite mišinį į dvi dalis. Vieną dalį pagardinkite konjaku, kitą – pipirmėčių aliejumi.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite nedidelius pyragaičius. Kepkite orkaitėje 2–3 val. arba kol morengai taps sausi.
Morengus su konjaku pamirkykite lydytame baltajame šokolade ir apvoliokite smulkintose pistacijose. Morengus su pipirmėčių aliejumi pamirkykite lydytame juodajame šokolade ir apvoliokite skrudintuose smulkintuose lazdynų riešutuose.
Laikykite orui nelaidžioje taroje.

Receptą sukūrė

Dansukker