Sniego senio sausainiai

12 vienetų
Sniego senio sausainiai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

5 kiaušinių tryniai
600 ml miltų
120 g sviesto arba margarino
125 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
2 šaukštai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Papuošimui
2 kiaušinių baltymai
300 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
oranžinių maistinių dažų
75 g juodojo šokolado
12 šokoladinių triufelių

Visus produktus sudėkite į dubenį ir suminkykite tešlą. Ant miltais pabarstyto darbastalio tešlą iškočiokite iki 3 mm storio. Naudodamiesi sausainių formelėmis arba stikline iš tešlos išspauskite apskritus sausainius. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Kepkite apie 10 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 ℃ temperatūroje arba konvencinėje krosnelėje 175 ℃ temperatūroje.
Palikite skardoje atvėsti.

Iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus. Tada suberkite cukraus miltelius ir išplakite iki vientisos masės. Paimkite maždaug vieną šaukštą mišinio ir nudažykite jį oranžiniais maistiniais dažais.
Sausainius nudažykite baltu mišiniu. Perpjaukite šokoladinius triufelius per pusę ir sudėliokite abiejose sausainių pusėse. Oranžinį mišinį supilkite į mažą konditerinį maišelį ir kiekvieną sausainį papuoškite „nosimi“.

Šokoladą sudėkite į plastikinį popierinį maišelį ir ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba karštame vandenyje. Nupieškite akis, burną ir „ausinių laikiklį“ tarp šokoladinių triufelių.

Receptą sukūrė

Dansukker