Slyvų pyragas

Apie 10 porcijų
Slyvų pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Pyrago tešlai
125 g kambario temperatūros sviesto arba margarino
300 ml kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
2 valgomieji šaukštai vandens

Įdarui
150 g luptų saldžiųjų migdolų
150 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 kiaušiniai
300 ml grietinės
tarkuota pusės citrinos žievelė
1 l šviežių slyvų

Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių

Sumaišykite riebalus, kvietinius miltus, cukrų ir vandenį iki vientisos tešlos. Tešlą paskirstykite maždaug 28 cm skersmens pyrago formoje. Prispauskite. Laikykite šaltai apie 30 minučių.

Sumalkite migdolus. Sumaišykite likusias sudedamąsias dalis ir paskirstykite ant tešlos. Slyvas supjaustykite perpus ir išimkite kauliukus. Įspauskite slyvų puseles į įdarą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 225 °C temperatūroje apie 30 minučių. Pyragą patiekite šiltą, pagardinkite vaniliniu užpilu, ledais ar lengvai plakta grietinėle. Prieš pat patiekdami pabarstykite cukraus milteliais.

Slyvas galima pakeisti kitais vaisiais ar uogomis.

Receptą sukūrė

Dansukker