Sluoksniuoti miniatiūriniai sūrio pyragaičiai

5 miniatiūriniai sūrio pyragaičiai 2,5 val. + 2 val. šaldiklyje
Sluoksniuoti miniatiūriniai sūrio pyragaičiai
Įvertinimas: (9ats.)

Sudedamosios dalys

    Pyragaičiai

    • 100 g sviesto
    • 95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 150 g miltų
    • ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

    Sūrio kremo masė

    • 3 kiaušinių tryniai
    • 90 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 150 g maskarponės
    • 300 ml plakamosios grietinėlės
    • 100 g aviečių
    • 1/2 citrinos
    • 100 g mėlynių

    Papuošimui

    • Aviečių
    • Mėlynių
    • Melisų lapelių

    Sudėkite visus pyragėlių ingredientus į dubenį ir išmaišykite tešlą. Padalykite tešlą į keturias dalis ir išilgai iškočiokite. Padėkite tešlą ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir lengvai paspauskite. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 10 min. Atvėsinkite ir laikykite pyragaičius sausoje vietoje. 7 cm skersmens apvaliomis formelėmis išpjaukite pyragaičius.

    Paruoškite kremą: sumaišykite kiaušinių trynius, cukraus miltelius ir vanilinį cukrų, kol jis taps lengvas ir purus. Įmaišykite maskarponę, išplaktą grietinėlę ir kiaušinius. Paskirstykite mišinį tolygiai trijuose indeliuose. 100 g trintų aviečių sukrėskite į pirmąjį indelį, 1/2 citrinos sulčių supilkite į antrąjį indelį ir 100 g trintų mėlynių sukrėskite į trečiąjį indelį.

    Padalykite avietinę masę į penkias apvalias formeles ir laikyti šaldiklyje bent 30 minučių. Išimkite formeles iš šaldiklio ir sudėkite citrininę masę. Laikykite šaldiklyje 30 min. Galiausiai sudėkite mėlyninę masę ir laikykite šaldiklyje ne trumpiau kaip 2 valandas.

    Išimkite formeles iš šaldiklio likus 5–10 min. iki patiekimo. Išimkite iš formelių ir papuoškite šviežiomis avietėmis, mėlynėmis ir melisų lapeliais.

    Receptą sukūrė

    Dansukker