Širdelės - Receptai

Širdelės

15 vienetų
Širdelės
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

25 g mielių
250 ml šilto vandens
25 g skysto margarino
25 ml „Dansukker" šviesiojo sirupo
0,5 šaukštelio druskos
400-500 g miltų
sezamo, aguonų arba „Dansukker" cukranendrių cukraus „Demerara“

 

Dubenyje susmulkinkite mieles ir supilkite vandenį, sirupą bei margariną, įberkite druskos. Pamaišykite, kad įsitikintumėte, jog mielės ištirpo. Palaipsniui berkite miltus ir maišykite tešlą, kol ji nebelips prie dubens dugno. Apdenkite tešlą ir palikite ją pastovėti 30 minučių, kad pakiltų.

Išverskite tešlą ant miltais pabarstytos lentos ir gerai ją išminkykite. Iškočiokite 1 cm storio lakštą ir išpjaustykite širdies formas bei išdėliokite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apdenkite ir 20 minučių palikite pastovėti, kad pakiltų. Bandeles aptepkite vandeniu ir apibarstykite sezamu, aguonomis arba cukranendrių cukrumi. Kepkite orkaitės viduryje 225 °C apie 8 minutes.

Galima užšaldyti.

Receptą sukūrė

Dansukker

;