Silkė pomidorų padaže

4 porcijos
Silkė pomidorų padaže
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

1 kg silkių arba 600 g Baltijos silkių filė
1 šaukštelis druskos
1/2 šaukštelio baltųjų pipirų
100 ml tarkuotų krienų
300 ml smulkinto poro
300 ml pomidorų sulčių
2 šaukštai pomidorų tyrės
2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Papuošti
100 ml smulkintų petražolių 

Nuplaukite silkę ir nusausinkite virtuviniu popieriumi.

Minkštąją (vidinę) silkių pusę pasūdykite, apibarstykite pipirais ir patepkite krienais. Sulenkite silkių gabalėlius pusiau per vidurį ir sudėkite juos į keptuvę arba platų, negilų prikaistuvį. Apibarstykite porais. Sumaišykite pomidorų sultis, pomidorų tyrę ir sirupą bei masę užpilkite ant silkių. Uždenkite ir pavirkite ant lengvos ugnies maždaug 10 minučių. Apibarstykite petražolėmis ir patiekite su šviežiai virtomis bulvėmis bei šviežiomis daržovėmis arba salotomis. Šią silkę galima patiekti ir šaltą kaip švediško stalo patiekalą.

Receptą sukūrė

Dansukker