Sausainiai - suvožtiniai

12 porcijų 90 min. + 5 valandos
Sausainiai su pertepimu - tai geriausias dviejų pasaulių junginys. Kam rinktis tarp sausainių ir ledų, jei galima turėti viską?
Sausainiai - suvožtiniai
(0)

    Vaniliniai ledai (Vanilla ice-cream)

    • 8 kiaušinių tryniai
    • 130–170 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 400 ml pieno
    • 300 ml plakamosios grietinėlės
    • 280 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

    Sausainiai

    • 60 g migdolų
    • 60 g lazdynų riešutų
    • 100 g juodojo šokolado
    • 230 g sviesto (kambario temperatūros)
    • 260 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
    • 1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 1 kiaušinis
    • 330 g miltų
    • 1,5 a. šaukštelio sodos

    Pradėkite nuo ledų. Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų.

    Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį.

    Perkoškite per smulkų sietelį ir palikite atvėsti. Mišinį išsukite ir supilkite į stačiakampę, maždaug 18 x 25 cm formą, šaldykite ne trumpiau kaip 5 valandas.

    Tuo tarpu paruoškite sausainius. Susmulkinkite migdolus, lazdynų riešutus ir šokoladą. Padėkite į šalį. Iki purumo išplakite sviestą, rudąjį cukrų „Fariną“ ir vanilinį cukrų. Tada įmuškite kiaušinį. Dubenyje sumaišykite sausus produktus. Įmaišykite į skystą mišinį. Įmaišykite riešutus ir šokoladą. Tešlą padalykite į 45 dalis ir iškočiokite blynelius. Sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Tvirtai prispauskite. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 8 minutes 190° C įkaitintoje orkaitėje. Palikite atvėsti.

    Iš šaldiklio išimkite vanilinius ledus ir specialiu šaukštu suformuokite rutuliukus. Ledų įdarą sudėkite tarp dviejų sausainių. Dar kelias valandas palaikykite šaldiklyje.

    Patarimas! Likusius sausainius galima užšaldyti. Tai puikios atsargos vasaros vakarams.