Sausainiai su aviečių kremu

Maždaug 30 vnt. 1,5 valanda
Sausainiai su aviečių kremu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Pagrindas

    • 200 g migdolų pastos
    • 2 kiaušinių baltymai
    • 75 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus

    Sviestinis kremas

    • 3–4 šaukštai aviečių sulčių (200 g šviežių arba šaldytų aviečių)
    • 1 kiaušinio trynys
    • 180 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 1 1/2 šaukšto „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 200 g sviesto (kambario temperatūros)

    Puošti

    • 250 g baltojo šokolado
    • liofilizuotų aviečių

    Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Migdolų pastą sumalkite per migdolams skirtą maltuvą. Sumaišykite su kiaušinių baltymais ir nerafinuotu cukranendrių cukrumi, kad masė taptų vienalytė.
    Skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu arba konditeriniu maišeliu su antgaliu suformuokite maždaug 20 centų monetos dydžio tešlos kalnelius. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 10–12 minučių. Kuo ilgiau kepsite, tuo trapesnis bus pagrindas.
    Maišydami avietes pakaitinkite prikaistuvyje. Tada nukoškite per sietelį, kad sultyse neliktų sėklyčių. Palikite atvėsti.
    Išplakite su kiaušinių tryniais, cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi. Pamažu sudėkite sviestą ir plakite apie 10 minučių. Supilkite aviečių sultis ir plakite, kol masė taps vientisa ir puri. Palaikykite šaldytuve 20 minučių.
     Sviestinį kremą peiliu arba šaukštu paskirstykite ant pagrindo. Suformuokite nedideles iškylas. Sausainius 20 minučių palaikykite šaldiklyje.
    Į karštą vandenį įdėtame dubenyje ištirpinkite šokoladą ir pamirkykite jame sausainius. Apibarstykite liofilizuotomis avietėmis ir leiskite atvėsti.
    Laikykite šaldytuve.

    Receptą sukūrė

    Dansukker