Šaltos žemuogių sultys

apie 4 l
Šaltos žemuogių sultys
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

6 l žemuogių
3 l virinto šalto vandens
60 g vyno rūgšties
800 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 l sulčių
3 žiupsneliai natrio benzoato

Rūpestingai nuvalykite ir nuplaukite uogas. Sutrinkite jas arba sugrūskite puode per sietelį.

Ištirpinkite vandenyje vyno rūgštį ir užpilkite ant uogų. Puodą uždenkite ir laikykite šaltoje vietoje 24 val.

Supilkite į sietelį ir leiskite 30 min nuvarvėti. Ištraukite uogas ir išvirkite uogienę (žr. receptą taupiai verdamai žemuogių uogienei).

Pamatuokite sultis ir suberkite cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Nugriebkite putas.

Ištirpinkite natrio benzoatą nedideliame sulčių kiekyje, po to įmaišykite tą kiekį į likusias sultis.

Išpilstykite į šiltus, gerai išvalytus stiklainius. Uždarykite juos. Laikykite šaltoje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker