Šaldytas saldukas (morengas) su braškėmis

8 porcijos
Šaldytas saldukas (morengas) su braškėmis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

2 salduko (morengo) papločių* (24 cm skersmens)
75 ml šokolado padažo*
300 ml grietinėlės
200 ml neriebios grietinėlės
30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
50 g smulkintų „Dime nuggets“ saldainių
750 g braškių

Salduko (morengo) papločius sudėkite į apvalią kepimo formą. Apšlakstykite beveik visu šokolado padažu. Plakite grietinėlę ir cukraus miltelius, kol pasidarys tiršta masė. Supilkite grietinėlės kremą, suberkite „Dime nuggets“. Kremo mišiniu ištepkite salduko paplotį ir ant viršaus uždėkite kitą paplotį. Apšlakstykite likusiu šokolado padažu. Palikite šaldiklyje bent 5 valandoms. Išimkite pyragą iš šaldiklio ir prieš patiekdami palaukite 15 minučių, kad atitirptų. Patiekite su braškėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker