Sudedamosios dalys
Blyneliams
450 ml miltų
225 ml ryžių miltų
1 pakelis (11 g) sausų mielių
1 šaukštas juodųjų sezamų sėklų (jeigu norisi)
2 šaukštai „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 šaukštelis druskos
350 ml drungno pieno
1 šaukštas rapsų aliejaus
aliejaus kepti
Įdarui
150 ml „Dansukker“ cukraus „Farinas“
2 šaukštai gerai sukapotų bet kokios rūšies riešutų
1 šaukštas cinamono ar kitokių prieskonių
Gaminimo eiga
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, mieles, sezamus, cukranendrių cukrų ir druską. Į miltus pilkite pieną ir rapsų aliejų. Išmaišykite mediniu šaukštu. Masė turi būti labai lipni. Uždenkite plastikine plėvele ir palikite kilti, kad masė padidėtų dvigubai (30–45 min.). Tešlos viduryje padarykite skylę, kad tešla truputį sukristų. Leiskite pastovėti dar 10 min.
Paruoškite įdarą. Mažame dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų „Farinas“, riešutus ir cinamoną.
Paimkite šiek tiek tešlos ir rankomis ją suplokite. Į vidurį įdėkite 1 šaukštą įdaro ir visus kraštus sulenkite vidurio link, suspauskite, kad susiformuotų mažas kamuoliukas. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę. Gausiai įpilkite aliejaus. Kamuoliuką įdėkite į keptuvę ir atsargiai suplokite naudodami mažą aliejumi išteptą dubenėlį plokščiu dugnu. Kai paviršius šiek tiek iškils, blynelį apverskite. Jei reikia, įpilkite dar aliejaus. Paviršius turi būti aukso spalvos. Blyneliai gardžiausiai ką tik iš keptuvės, tik atsargiai – įdaras karštas!
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.