Sudedamosios dalys
50 g mielių
350 ml pieno
1 arbatinis šaukštelis smulkintų kardamonų
1 g šafranų
90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 kiaušinis
150 g kambario temperatūros sviesto
720 g miltų
Įdaras
200 g kapoto baltojo šokolado
70 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
200 g minkšto sviesto
Glajus
1 kiaušinis
„Dansukker“ perlinio cukraus arba „Dansukker“ cukraus miltelių
Gaminimo eiga
Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Berkite kardamonus, šafranus, cukrų, druską, pilkite sirupą, įmuškite kiaušinį ir dėkite sviestą. Pamažu berdami miltus maišykite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite kilti 45 minutes. Padalykite tešlą perpus ir iškočiokite į stačiakampius.
Sumaišykite visus įdaro produktus. Užtepkite pusę įdaro ant stačiakampio ir susukite išilgai.
Supjaustykite į 3–4 cm riekeles ir sudėkite jas į paruoštas bandelių formas. Tą patį padarykite su likusia tešla. Palikite kilti 20–30 minučių. Ištepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite perliniu cukrumi arba cukraus milteliais.
Kepkite 10–15 minučių ant vidurinės orkaitės lentynėlės 200 °C temperatūroje.
Bandeles geriausia valgyti ką tik iškeptas. Galima užšaldyti, kai atvėsta, tik atitirpinkite ir pašildykite orkaitėje prieš tiekdami.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.