Sudedamosios dalys
200 g šaldytų aviečių
10 želatinos lapelių
135 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 ml vandens
½ šaukštelio citrinų rūgšties
Puošti
135 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 ml citrinų rūgšties
1 žaliosios citrinos žievelė
Gaminimo eiga
Kepimo skardą išklokite riebalais išteptu kepimo popieriumi. Nuplaukite ir nuvalykite avietes. Sutrinkite per tankų sietelį – reikia paruošti 100 ml aviečių tyrės. Želatinos lapelius pamerkite į šaltą vandenį ir padėkite į šalį. Prikaistuvyje sumaišykite aviečių tyrę, cukrų, sirupą ir vandenį. Kaitinkite ant stiprios ugnies, kol užvirs. Tada dar pavirkite 5–6 min. ir nukelkite prikaistuvį nuo viryklės. Nusunkite želatinos lapelius. Įmaišykite juos į karštą aviečių tyrę. Berkite citrinų rūgštį ir išmaišykite. Mentele mišinį plonu sluoksniu paskleiskite kepimo skardoje. Palaikykite kambario temperatūroje bent 2 val., kad sustingtų. Sumaišykite cukrų, citrinų rūgštį ir žaliosios citrinos žievelę. Aštriu peiliu aviečių skanėstą supjaustykite maždaug 2 cm juostelėmis ir pavoliokite paruoštame cukraus ir citrinų mišinyje. Aviečių juosteles laikykite kambario temperatūroje dideliame neuždengtame inde.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.