Roko keksai

Roko keksai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

100 g margarino
75 ml pieno
150 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ ar „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 kiaušiniai
1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
2 arbatinis šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 valgomasis šaukštas bulvių krakmolo
250 ml kvietinių miltų

Cukraus kremas papuošti
1 valgomasis šaukštas želatinos ir 4 valgomieji šaukštai vandens
30 gr. kokosų sviesto
125 ml šviesiojo sirupo
1 400 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
valgomieji dažai

Auksinė žvaigždė
Auksinis popierius
Dantų krapštukas
Atsisiųskite mūsų šabloną

Ištirpinkite margariną. Įpilkite pieno. Pašildykite, kol pienas su margarinu bus šilti, bet nevirinkite. Suplakite kiaušinius ir cukrų iki lengvos masės. Sumaišykite kvietinius miltus su kepimo milteliais, krakmolu ir vaniliniu cukrumi, tada sumaišykite su pienu ir margarinu bei su plaktais kiaušiniais. Palikite tešlą nakčiai šaldytuve, kad jūsų keksai būtų itin iškilūs ir švelnūs. Išpilkite į popierines formas ant kepimo skardos ar į specialias formeles keksams kepti. Kepkite 225 °C orkaitėje apie 12 minučių.

Cukraus kremas
Vandenį su želatina įpilkite į puodą ir šildykite, kol želatina ištirps. Tada įdėkite kokosų sviestą, jį taip pat ištirpinkite. Palikite vėsti maždaug 15 minučių. Įberkite cukraus miltelius į indą ir įpilkite ištirpintą skystį bei sirupą. Maišykite, kol masė bus vientisa. Įmaišykite norimus dažus. Kremą laikykite storame plastikiniame hermetiškame inde, kad jis nesustingtų.

Receptą sukūrė

Dansukker