Sudedamosios dalys
100 g gabaliukais supjaustytų žaliųjų šparagų
1 skardinė konservuotų vėžių, 170 g
200 g luptų krevečių 70/90
2 susmulkinti šalotiniai svogūnai
25 g sviesto
200 g „Arborio“ rūšies ryžių
500 ml vandens
2 valg. šaukšt. daržovių sultinio
200 ml baltojo vyno
200 g trinto Vesterboteno sūrio
1 trinta česnako skiltelė
1 arbat. šaukšt. „Dansukker“ cukraus „Farinas“
25 g smulkiai sukapotų krapų
6 per pusę perpjaustytų vyšninių pomidorų
Užpilas
100 ml grietinėlės
2 valg. šaukšt. pomidorų pastos
2-3 arbat. šaukšt. „Dansukker” cukraus miltelių
Gaminimo eiga
Dubenyje sumaišykite užpilo sudedamąsias dalis ir padėkite į šaldytuvą iki tol, kol reikės patiekti ant stalo.
Įdėkite šparagų gabaliukus į verdantį pasūdytą vandenį. Išpilkite vandenį. Išpilkite skystį iš skardinės su vėžiais. Pakepkite svogūnus su sviestu. Įdėkite ryžius ir pakepkite maišydami. Įpilkite vyną ir virkite, kol jis susigers į ryžius. Sumaišykite sultinį su vandeniu. Įpilkite 100-200 ml sultinio ir virkite maišydami. Virdami, dar įpilkite sultinio. Virkite toliau, kol sultinys susigers. Kartais pamaišykite, kad rizotas nepridegtų prie puodo. Įdėkite sūrio ir česnako ir gerai išmaišykite. Įdėkite šparagus, vėžiagyvius ir krapus. Papuoškite pomidorų puselėmis. Patiekite iš karto.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.