Rizotas su vėžiagyviais

2 porcijos

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

100 g gabaliukais supjaustytų žaliųjų šparagų
1 skardinė konservuotų vėžių, 170 g
200 g luptų krevečių 70/90
2 susmulkinti šalotiniai svogūnai
25 g sviesto
200 g „Arborio“ rūšies ryžių
500 ml vandens
2 valg. šaukšt. daržovių sultinio
200 ml baltojo vyno
200 g trinto Vesterboteno sūrio
1 trinta česnako skiltelė
1 arbat. šaukšt. „Dansukker“ cukraus „Farinas“
25 g smulkiai sukapotų krapų
6 per pusę perpjaustytų vyšninių pomidorų

Užpilas
100 ml grietinėlės
2 valg. šaukšt. pomidorų pastos
2-3 arbat. šaukšt. „Dansukker” cukraus miltelių

Gaminimo eiga

Dubenyje sumaišykite užpilo sudedamąsias dalis ir padėkite į šaldytuvą iki tol, kol reikės patiekti ant stalo.

Įdėkite šparagų gabaliukus į verdantį pasūdytą vandenį. Išpilkite vandenį. Išpilkite skystį iš skardinės su vėžiais. Pakepkite svogūnus su sviestu. Įdėkite ryžius ir pakepkite maišydami. Įpilkite vyną ir virkite, kol jis susigers į ryžius. Sumaišykite sultinį su vandeniu. Įpilkite 100-200 ml sultinio ir virkite maišydami. Virdami, dar įpilkite sultinio. Virkite toliau, kol sultinys susigers. Kartais pamaišykite, kad rizotas nepridegtų prie puodo. Įdėkite sūrio ir česnako ir gerai išmaišykite. Įdėkite šparagus, vėžiagyvius ir krapus. Papuoškite pomidorų puselėmis. Patiekite iš karto.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykiniai skanėstai „Rocky Road“

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.