Riešutų ir karamelės sausainiai

Apie 25–30 sausainių 50 minučių
Riešutų ir karamelės sausainiai
Įvertinimas: (3ats.)

Sudedamosios dalys

  • 125 g kambario temperatūros sviesto
  • 60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
  • 2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 2 žiupsneliai druskos
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 150 g paprastų miltų

Įdaras

  • 20 g sviesto
  • 1 šaukštas „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 1,5 šaukšto „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
  • 30 g smulkintų migdolų

Suplakite sviestą, cukraus miltelius, vanilinį cukrų su natūralia vanile ir druską. Supilkite kiaušinio baltymą, suberkite miltus ir plakite, kol gausite vientisą tešlą.

Tešlą padalykite į dvi dalis, kurių kiekvieną iškočiokite į maždaug 2 cm storio gabalus. Plonai paskleiskite tešlą ant kepimo popieriaus ir viduryje per visą ilgį padarykite griovelį įdarui. Padėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

Ištirpinkite visas įdaro sudedamąsias dalis prikaistuvyje ant mažos ugnies. Mišinį supilkite ant silikoninio kepimo kilimėlio arba aliejumi ištepto kepimo popieriaus. Leiskite ataušti.

Iš įdaro suformuokite dvi „dešreles“ ir sudėkite į griovelius.

Sausainius kepkite 8–10 min iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje. Ištraukite iš orkaitės ir iš karto supjaustykite gabalėliais. Leiskite ataušti.

Receptą sukūrė

Dansukker