Razinų rutuliukai

Apie 45 vnt.
Razinų rutuliukai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

275 g sijotų miltų
10 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
3 g kepimo miltelių
75 g razinų
150 g sviesto ar margarino
50 ml grietinėlės

Apvolioti
150–200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Sumaišykite razinas su sausosiomis sudedamosiomis dalimis. Riebalus supjaustykite mažais gabaliukais ir įmaišykite į miltų mišinį, kad pagal struktūrą primintų duonos trupinius. Įmaišykite grietinėlę ir išminkykite tešlą. Palikite šaldytuve mažiausiai 1 valandai. Padalykite tešlą į dvi dalis ir iš kiekvienos suformuokite maždaug 3 cm skersmens ritinius. Ritinius supjaustykite maždaug ½ cm gabaliukais. Ant kepimo popieriaus berkite cukrų, ant jo sudėkite tešlos gabaliukus ir švelniai ridenkite, kol suformuosite maždaug 6 cm skersmens rutuliukus. Apsukite juos, kad cukrus padengtų iš visų pusių. Sudėkite rutuliukus ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir kepkite vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 °C temperatūroje apie 7 minutes. Palikite atvėsti ant grotelių.

Receptą sukūrė

Dansukker