Raudonojo aksomo tortas (amerikietiškas)

Raudonojo aksomo tortas (amerikietiškas)
Įvertinimas: (6ats.)

Sudedamosios dalys

350 g „Dansukker“ cukraus
2 kiaušiniai
210 g kvietinių miltų
5 g maistinės sodos
1 g druskos
20 g kakavos miltelių
5 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
15 ml baltojo vyno acto
100 ml ištirpinto margarino
250 ml kefyro
45 ml raudonos karamelės dažų

Glajus
600 g sūrio „Philadelphia“
30 ml šviežiai išspaustų citrinos sulčių
250 g „Dansukker“ cukraus miltelių

Papuošimas
šokoladinių saldainių 

Išsukite kiaušinius su cukrumi iki šviesios ir purios masės. Sumaišykite sausus ingredientus ir įmaišykite juos į kiaušinių ir cukraus masę kartu su baltojo vyno actu, margarinu ir kefyru. Įmaišykite dažus ir gerai išsukite.

Supilkite masę į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą maždaug 25 cm skersmens apvalią kepimo formą. Kepkite centrinėje orkaitės dalyje 175 °C temperatūroje maždaug 40 minučių. Palikite biskvitą keletui minučių kepimo formoje, kad pravėstų, tada išverskite ant padėklo ir palikite, kad pilnai atšaltų.

Išsukite sūrį „Philadelphia“ su citrinos sultimis ir cukraus milteliais. Biskvitą padalinkite į tris sluoksnius. Ant dviejų sluoksnių užtepkite glajų. Du sluoksnius su glajumi dėkite apačioje, o likusį sluoksnį be glajaus dėkite ant viršaus. Glajumi aptepkite visą tortą. Puoškite saldainiais.

Receptą sukūrė

Dansukker