Rabarbarų pyragėliai su morengais

6–8 pyragėliai 1,5 valanda
Rabarbarų pyragėliai su morengais
(0)

    Tešla

    • 250 g sviesto
    • 150 g miltų
    • 2 šaukštai vandens
    • 2 šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

    Rabarbarų įdaras

    • 400 g rabarbarų
    • 45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

    Morengai

    • 3 kiaušinių baltymai
    • 180 g „Dansukker“ cukraus miltelių

    Visus tešlos produktus greitai suplakite į vientisą masę. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 30 minučių. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
    Rabarbarus nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į prikaistuvį ir suberkite cukrų „Panevėžio Plius“. Pavirkite 2 minutes.
    Tešlą pirštais įspauskite į riebalais išteptas formeles. Rabarbarus paskirstykite po visas formeles. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 10–15 minučių. Iškeptus pyragėlius išimkite ir palikite kelias minutes atvėsti.   
    Per tą laiką paruoškite morengus. Į dubenį supilkite kiaušinių baltymus ir suberkite cukraus miltelius. Baltymus plakite į karštą vandenį įstatytame inde, kol temperatūra pasieks 50–65 °C. Masę supilkite į dubenį ir plakite, kol atvės ir taps puri.
    Supilkite į konditerinį maišelį su pasirinktos formos antgaliu. Morengus išspauskite ant pyragaičių. Virtuviniu degikliu karamelizuokite morengus.
    Tiekite su ledais arba vaniliniu padažu.