Rabarbarų pyragas

maždaug 8 porcijos
Rabarbarų pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
250 ml kvietinių miltų
100 g sviesto arba margarino
3 valgomieji šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių
1 kiaušinio trynys

Rabarbarų želė
700 g rabarbarų 2 cm dydžio gabaliukais
300 ml „Dansukker“ smulkiojo cukraus
8 želatinos lapeliai

Vanilės kremas
6 kiaušinių tryniai
150 ml „Dansukker“ smulkiojo cukraus
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus
300 ml grietinėlės
2 valgomieji šaukštai bulvių krakmolo

Papuošimui
skrudintų, skaldytų migdolų

Išminkykite iš sudėtinių dalių pagrindą su šonais ir palaikykite šaldytuve 1 valandą. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Išmirkykite želatinos lapelius dideliame kiekyje šalto vandens.

Ištepkite sviestu apvalią maždaug 24 cm skersmens kepimo formą su nuimamais kraštais. Sudėkite tešlą į formą. Pribadykite skylučių. Kepkite orkaitės viduryje apie 20 minučių. Palikite atvėsti.

Virkite rabarbarus su cukrumi nerūdijančio plieno puode, kol rabarbarai suminkštės. Išgriebkite želatinos lapelį ir įmaišykite į rabarbarus. Maišykite, kol želatina ištirps.

Kai rabarbarų mišinys ims stingti, supilkite jį į pagrindą.

Visas kremo sudėtines dalis, išskyrus vanilinį cukrų, suplakite puode į kremą ir virkite, kol sutirštės. Leiskite atvėsti. Pridėkite vanilinio cukraus. Paskleiskite kremą ant rabarbarų.

Apibarstykite skrudintais migdolais. Paduodamas į stalą šaltas.

Receptą sukūrė

Dansukker