Rabarbarų ir braškių sultys

maždaug 3 l
Rabarbarų ir braškių sultys
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

2 kg rabarbarų griežinėlių
3 l braškių
1500 ml vandens
700 ml „Dansukker“ cukraus vienam litrui sulčių
1/2 šaukštelio (su kaupu) natrio benzoato

Braškes ir rabarbarus nuvalykite ir nuplaukite.

Sudėkite vaisius į nerūdijančio plieno puodą ir įpilkite vandens. Užvirkite ir pavirkite 20 minučių.

Supilkite sultis į koštuvą ir palikite nuvarvėti 30 minučių.

Pamatuokite sulčių kiekį ir supilkite atgal į puodą. Įberkite 700 ml cukraus vienam litrui sulčių, ir maišydami pavirkite 15 minučių.

Nuimkite puodą nuo ugnies. Nugraibykite putas. Ištirpdykite natrio benzoatą truputėlyje sulčių, supilkite į puodą.

Išpilstykite sultis į išplautus butelius. Laikykite šaltai.

Receptą sukūrė

Dansukker