1. Dubenyje sumaišykite pieną, riebalus ir įmuštą kiaušinį. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų bei sūrį. Gerai išminkykite. Tešlą įdėkite į polietileninį maišelį ir palaikykite šaltai 30 min.
2. Pakepinkite riebaluose mėsą, miltus ir svogūnus. Sudėkite prieskonius, česnaką ir pomidorų pastą. Palikite, kad atšaltų.
3. Iškočiokite 35x40 cm dydžio lakštą. Ant vienos tešlos dalies uždėkite įdarą, o likusią tešlos dalį užklokite ant viršaus. Kraštus suspauskite šakute. Nereikalingą tešlos dalį nupjaukite. Palaikykite pyragą šaltai ne trumpiau nei 15 min. Įkaitinkite orkaitę iki 225°C.
4. Pyragas apliejamas plaktu kiaušiniu ir kepamas apatiniame orkaitės skyriuje maždaug 40 min.
Jeigu norite pagaminti mažus pyragėlius, supjaustykite iškočiotą tešlą į 20 keturkampių gabaliukų, sudėkite įdarą. Užlipinkite kraštus taip pat, kaip ir didžiojo pyrago, ir kepkite 8–10 min. iki 250°C įkaitintoje orkaitėje.
Receptą sukūrė