Pyragėliai su kopūstais

(maždaug 20 vnt.)
Pyragėliai su kopūstais
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

25 g (1/2 pakelio) mielių
250 ml šilto pieno
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1 valgomasis šaukštas smulkiojo cukraus
1 kiaušinis
75 ml skysto margarino
100 ml rupių miltų
Maždaug 600 ml kvietinių miltų

Įdarui
1/2 l smulkiais griežinėliais supjaustytų baltųjų kopūstų
1 kubeliais supjaustytas svogūnas
3 kietai virti kiaušiniai
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
1/2 arbatinio šaukštelio smulkiojo cukraus
1 + 1 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus

1 kiaušinių

Pradėkite nuo įdaro. Įpylę į puodą 1 valgomąjį šaukštą aliejaus, pakaitinkite kopūstus. Įpylę kitą šaukštą aliejaus pakepinkite svogūnus. Nulupkite ir supjaustykite kiaušinius. Kopūstus, svogūnus ir kiaušinius gerai sumaišykite. Suberkite druską bei smulkųjį cukrų ir vėl viską sumaišykite. Įdėkite į šaldytuvą.

Dubenyje sutrinkite mieles. Jas sutrynę supilkite pieną. Maišykite, kol mielės ištirps. Tada sudėkite druską, cukrų, margariną, išplaktą kiaušinį ir rupius miltus.

Pamažu supilkite kvietinius miltus, kol tešla atšoks nuo dubens kraštų. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite kilti 40 min.

Išėmę tešlą padėkite ją ant miltais pabarstyto kepimo stalo. Minkykite ją tol, kol pasidarys minkšta. Tada iškočiokite taip, kad ji būtų pailgos ir plokščios formos. Iškočiotą tešlą supjaustykite kvadratėliais. Ant tešlos kvadratėlių uždėkite įdarą. Tada juos sulenkite, o kraštus prispauskite šakute. Uždenkite rankšluosčiu ir padėkite 20 min. kilti. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 225°C temperatūrą.

Patepkite pyragėlius plaktu kiaušiniu. Maždaug 15 min. kepkite apatinėje orkaitės dalyje. Skaniausi būna šilti. Tačiau juos galima iškepti iš anksto, o prieš valgant pašildyti.

Receptą sukūrė

Dansukker