Sudedamosios dalys
250 ml šilto pieno
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1 valgomasis šaukštas smulkiojo cukraus
1 kiaušinis
75 ml skysto margarino
100 ml rupių miltų
Maždaug 600 ml kvietinių miltų
Įdarui
1/2 l smulkiais griežinėliais supjaustytų baltųjų kopūstų
1 kubeliais supjaustytas svogūnas
3 kietai virti kiaušiniai
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
1/2 arbatinio šaukštelio smulkiojo cukraus
1 + 1 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 kiaušinių
Gaminimo eiga
Pradėkite nuo įdaro. Įpylę į puodą 1 valgomąjį šaukštą aliejaus, pakaitinkite kopūstus. Įpylę kitą šaukštą aliejaus pakepinkite svogūnus. Nulupkite ir supjaustykite kiaušinius. Kopūstus, svogūnus ir kiaušinius gerai sumaišykite. Suberkite druską bei smulkųjį cukrų ir vėl viską sumaišykite. Įdėkite į šaldytuvą.
Dubenyje sutrinkite mieles. Jas sutrynę supilkite pieną. Maišykite, kol mielės ištirps. Tada sudėkite druską, cukrų, margariną, išplaktą kiaušinį ir rupius miltus.
Pamažu supilkite kvietinius miltus, kol tešla atšoks nuo dubens kraštų. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite kilti 40 min.
Išėmę tešlą padėkite ją ant miltais pabarstyto kepimo stalo. Minkykite ją tol, kol pasidarys minkšta. Tada iškočiokite taip, kad ji būtų pailgos ir plokščios formos. Iškočiotą tešlą supjaustykite kvadratėliais. Ant tešlos kvadratėlių uždėkite įdarą. Tada juos sulenkite, o kraštus prispauskite šakute. Uždenkite rankšluosčiu ir padėkite 20 min. kilti. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 225°C temperatūrą.
Patepkite pyragėlius plaktu kiaušiniu. Maždaug 15 min. kepkite apatinėje orkaitės dalyje. Skaniausi būna šilti. Tačiau juos galima iškepti iš anksto, o prieš valgant pašildyti.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.