Sudedamosios dalys
200 g kvietinių miltų
75 g sviesto arba margarino
1/2 žiupsnelio druskos
1/2 arbatinio šaukštelio smulkiojo cukraus
2 valg. šaukštai vandens
Įdarui
200 g gabaliukais supjaustytos virtos arba ant grotelių keptos vištienos
100 g kubeliais supjaustytų šviežių ilgųjų agurkų
50 g konservuotų žirnelių
50 g konservuotų kukurūzų
50 g smulkiai supjaustytų porų
100 g grietinės
50 g Kesella sūrio
1/2-1 valg. šaukštas sutarkuotų krienų
1/2-1 arbatinis šaukštelis Dižono garstyčių
2 arbatiniai šaukšteliai cukranendrių cukraus
Griežinėliais supjaustytos salotos
6–8 mažieji pomidorai
Kitam įdarui
100 g Kesella
50 g grietinės
1 arbatinis šaukštelis pomidorų piurė
1 arbatinis šaukštelis smulkiojo cukraus
1 skardinė (170 g) krabų
200 g išlukštentų krevečių
1 skardinė vilkžuvės ikrų
30 g smulkiai supjaustytų krapų
100 g gabalėliais supjaustytų šparagų
Papuošimui
Krapai
Citrina
Gaminimo eiga
Sumaišykite visus tešlai skirtus produktus. Mažiausiai 30 min. palaikykite šaldytuve. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 200° temperatūrą. Sudėkite tešlą į dvi mažesnes formeles pyragams kepti arba į kitą indą, pritaikytą kepti orkaitėje. Kraštus uždenkite su folija. Padėkite ant grotelių apatinėje orkaitės dalyje ir kepkite maždaug 10 min. Po to nuimkite foliją ir pakepkite dar maždaug 10 min. Leiskite atvėsti.
Sumaišykite grietinę, kesella, garstyčias, krienus ir rudąjį cukrų. Įmaišykite vištieną, žirnelius, kukurūzus ir porus.
Sudėkite ant pyrago supjaustytas salotas, o ant jų tolygiai paskirstykite įdarą. Perpjaukite pomidorus pusiau ir išdėliokite ant įdaro.
Kitam įdarui
Sumaišykite grietinę, kesella, pomidorų piurė ir cukrų. Tada sudėkite kitus produktus.
Ant pyrago viršaus uždėkite supjaustytas salotas, o ant jų tolygiai paskirstykite įdarą. Papuoškite krapų šakelėmis ir citrinos skiltelėmis.
Šiuo įdaru galima įdaryti ir prancūziškas bandeles arba keptas bulves.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.