Pyragas su mėlynių ir aviečių putėsiais

10 porcijų 1,5 valandos
Pyragas su mėlynių ir aviečių putėsiais
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 125 g lazdynų riešutų
  • 150 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 5 kiaušinių baltymai
  • 85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius

Mėlynių ir aviečių putėsiai

  • 150 g mėlynių
  • 150 g aviečių
  • 100 ml vandens
  • 85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 16 g kukurūzų krakmolo
  • 5–12 ml vandens
  • 500 ml plakamosios grietinėlės

Papuošti

  • 60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
  • šviežių uogų

1.    Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C temperatūros.

2.    Keptuvėje pakepinkite lazdynų riešutus. Pakeptus riešutus išberkite ant rankšluosčio ir patrinkite, kad pašalintumėte luobeles. Smulkintuvu sumalkite riešutus, pamažu suberdami ir nerafinuotą cukranendrių cukrų. Gautą masę atidėkite į šalį.

3.    Dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Pamažu įmaišykite cukrų „Panevėžio Plius“. Pamažu į baltymų masę įmaišykite ir riešutų masę.

4.    2 kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir mišinį paskirstykite plonu sluoksniu.

5.    Abi skardas kepkite atskirai, apatinėje orkaitės dalyje, maždaug po 15–20 minučių. Palikite atvėsti.

6.    Tuo tarpu paruoškite uogų putėsius. Prikaistuvyje maždaug 5 minutes pavirkite uogas su 100 ml vandens. Suberkite cukrų „Panevėžio Plius“ ir pavirkite dar 5 minutes.

7.    Kukurūzų krakmolą sumaišykite su 1–2 šaukšteliais vandens ir įmaišykite į uogų mišinį. Pavirkite dar 2–3 minutes. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite visiškai ataušti.

8.    Išplakite grietinėlę ir įmaišykite į ataušusį uogų mišinį.

9.    Riešutinį pagrindą perpjaukite perpus. Vieną dalį padėkite į lėkštę. Užtepkite trečdalį putėsių. Ant viršaus uždėkite antrą riešutinio pagrindo pusę. Užtepkite likusius putėsių sluoksnius ir ant viršaus uždėkite riešutinį pagrindą.

Receptą sukūrė

Dansukker