Pyragas su mandarinais

20 porcijų

Įvertinimas (3 vnt)

Sudedamosios dalys

8 kiaušiniai
1200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
15 g vanilinio cukraus
2 g druskos
180 g kakavos miltelių
360 g miltų
400 g ištirpinto sviesto

Papuošimui
10 mandarinų
500 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
300 ml vandens
3 cinamono lazdelių
9 žvaigždinių anyžių
15 g vanilinio cukraus
plaktos grietinėlės

Gaminimo eiga

Išsukite kiaušinius su cukrumi iki purios masės. Sumaišykite sausus ingredientus ir atsargiai įmaišykite juos į kiaušinių ir cukraus masę. Supilkite ištirpintą sviestą. Gautą masę supilkite į platų, negilų kepimo indą, išklotą riebalais išteptu kepimo popieriumi. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 175 °C temperatūroje maždaug 35 minutes. Mandarinus atsargiai ir kiek įmanoma švariau nulupkite. Padalinkite mandarinus į skilteles. Į prikaistuvį supilkite šviesųjį sirupą, vandenį ir prieskonius, užvirinkite. Sudėkite mandarinus, išjunkite viryklę, bet prikaistuvį palikite ant viryklės, kol atvės. Patiekite pyragą su mandarinas, šviesiuoju sirupu ir plakta grietinėle.

Vietoj mandarinų pyragą galite paskaninti kokoso drožlių glazūra
600 g kokoso drožlių
500 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
300 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
500 ml grietinėlės
200 g margarino

Prikaistuvyje sumaišykite visus ingredientus ir, nuolat maišydami, virkite ant lengvos ugnies 5 minutes. Pyragą kepkite 25 minutes, tada aptepkite pyragą glazūra ir kepkite dar 10 minučių. Palikite pyragą, kad atvėstų, tada supjaustykite į kvadratinius gabalėlius. Laikykite kvadratinius pyragėlius sandariame inde, kiekvieną sluoksnį atskirkite popieriumi. Pyragą galite užšaldyti.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.