Princesės kepiniai

4 vienetai
Princesės kepiniai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

2 torto pagrindo juostos po 5 x 15 cm

Torto pagrindo receptas
2 kiaušiniai
50 ml „Dansukker“ cukraus
1 arbatinis šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus
4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
sviesto arba margarino ir kvietinių miltų formai
„Dansukker“ cukraus pyragui pabarstyti

Vanilinis kremas
1 kiaušinio trynys
100 ml grietinėlės
1 valgomasis šaukštas bulvių krakmolo
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ cukraus miltelių
1 arbatinis šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus

Grietinėlės kremas
100 ml plaktos grietinėlės
100 ml vanilinio kremo, žr. ankstesnį receptą
75 ml mėgstamos uogienės

Papuošimui
Žaliojo marcipano
„Dansukker“ cukraus miltelių

Torto pagrindas
Iš folijos ar kepimo popieriaus padarykite 35 x 15 cm formą ir įdėkite į skardą.

Išplakite kiaušinius ir abi cukraus rūšis iki purumo. Suberkite kvietinius miltus ir gerai išmaišykite. Ištepkite tešlą formoje ir kepkite orkaitės viduryje 225° C temperatūroje apie 5 minutes. Prieš išversdami iš formos pyragą apibarstykite cukrumi. Atvėsinkite.

Vanilinis kremas
Išmaišykite viską, išskyrus vanilinį cukrų, puode ir pavirinkite ant silpnos ugnies, kol kremas sutirštės. Prieš dėdami vanilinį cukrų, atvėsinkite.

Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Išmaišykite vanilinį kremą grietinėlėje. Torto pagrindą ištepkite uogiene ir plonu grietinėlės kremo sluoksniu. Antrąjį pagrindą uždėkite ant įdaro. Likusį grietinėlės kremą paskirstykite ant viršaus. Plonai iškočiokite marcipaną. Užklokite iškočiotu marcipanu įdarą ir atsargiai prispauskite palei pyrago kraštą. Marcipaną apibarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker