Prancūziškos bandelės baguette

(12 vnt.)

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

25 g mielių
500 ml vandens
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 valg. šaukštai smulkiojo cukraus
1 arbatinis šaukštelis maltų pankolių (nebūtinai)
2 valg. šaukštai aliejaus
maždaug 1200 ml kvietinių miltų

Gaminimo eiga

Sudėkite mieles į dubenį ir sutrinkite. Pašildykite vandenį iki maždaug 35° ir supilkite ant mielių. Maišykite, kol mielės ištirps. Sumaišykite miltus, druską, pankolius, aliejų ir sirupą duonai kepti.

Suberkite didžiąją dalį miltų ir minkykite tešlą, kol ji pasidarys minkšta. Likusius miltus palikite kepimui. Uždenkite tešlą ir palikite ją kilti maždaug 1 val.

Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto kepimo stalo. Neminkykite! Padalykite tešlą į keturias dalis, o šias – į dar tris mažesnius gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite ir padarykite iš jo plokščią stačiakampį. Gautus tešlos gabalėlius suvyniokite (pradėkite nuo ilgojo krašto) ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Palikite tešlą kilti 40 min. (tik neuždenkite). Įjunkite orkaitę ir nustatykite 275° temperatūrą.

Peiliu arba tiesia mentele padarykite kiekvienoje bandelėje po pora įpjovų. Tada pakepkite jas 8 min. orkaitės viduryje. Išimkite kepimo skardą ir patepkite bandeles šaltu vandeniu. Vėl įdėkite skardą į orkaitę ir išjunkite šilumą. Palikite bandeles orkaitėje 20 min.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.