Prancūziškos bandelės baguette - Receptai

Prancūziškos bandelės baguette

(12 vnt.)
Prancūziškos bandelės baguette
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

25 g mielių
500 ml vandens
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 valg. šaukštai smulkiojo cukraus
1 arbatinis šaukštelis maltų pankolių (nebūtinai)
2 valg. šaukštai aliejaus
maždaug 1200 ml kvietinių miltų

Sudėkite mieles į dubenį ir sutrinkite. Pašildykite vandenį iki maždaug 35° ir supilkite ant mielių. Maišykite, kol mielės ištirps. Sumaišykite miltus, druską, pankolius, aliejų ir sirupą duonai kepti.

Suberkite didžiąją dalį miltų ir minkykite tešlą, kol ji pasidarys minkšta. Likusius miltus palikite kepimui. Uždenkite tešlą ir palikite ją kilti maždaug 1 val.

Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto kepimo stalo. Neminkykite! Padalykite tešlą į keturias dalis, o šias – į dar tris mažesnius gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite ir padarykite iš jo plokščią stačiakampį. Gautus tešlos gabalėlius suvyniokite (pradėkite nuo ilgojo krašto) ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Palikite tešlą kilti 40 min. (tik neuždenkite). Įjunkite orkaitę ir nustatykite 275° temperatūrą.

Peiliu arba tiesia mentele padarykite kiekvienoje bandelėje po pora įpjovų. Tada pakepkite jas 8 min. orkaitės viduryje. Išimkite kepimo skardą ir patepkite bandeles šaltu vandeniu. Vėl įdėkite skardą į orkaitę ir išjunkite šilumą. Palikite bandeles orkaitėje 20 min.

Receptą sukūrė

Dansukker

;