Prancūziškas vegetariškas meniu

(4 porcijos)
Prancūziškas vegetariškas meniu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Svogūnų ir pievagrybių skrebučiai
4 baltos forminės duonos riekelės
400 g pievagrybių
1 svogūnas
1 česnako skiltelė
1 šaukštelis cukraus
druska, pipirai
sviestas arba margarinas
petražolės

Baklažanų apkepas
2 baklažanai
4 pomidorai
1 poras
2 šaukšteliai druskos, pageidautina vegetariškos
1/4 šaukštelis karčiųjų pipirų
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis džiovintų rozmarinų arba 2 šaukšteliai šviežių rozmarinų

Padažui:
2 šaukštelis sviesto arba margarino
2 šaukštai kvietinių miltų
250 ml pieno
120 g stipraus skonio tarkuoto sūrio
1 šaukštelis cukraus
1/4 šaukštelio karčiųjų pipirų
druskos pagal skonį

Marinuoti klementinai
8 klementinai
270 g cukraus
900 ml vandens
3 cinamono lazdelės
9 anyžiaus šakelės
2 šaukšteliai vanilinio cukraus

Svogūnų ir pievagrybių skrebučiai
1. Nupjaukite duonos plutą ir paskrudinkite duoną.

2. Pievagrybius supjaustykite riekutėmis, nulupkite ir supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį riebaluose. Sudėkite išspaustą česnaką, druską, pipirus ir cukrų.

3. Gautą masę sudėkite ant duonos riekučių. Papuoškite petražolės šakele.

Baklažanų apkepas
1. Baklažanus, pomidorus ir porus nulupkite ir supjaustykite riekutėmis. Sudėkite sluoksniais į riebalais išteptą karščiui atsparų indą. Kiekvienas sluoksnis pabarstomas druska, pipirais, cukrumi ir rozmarinais.

2. Ištirpdykite riebalus ir sudėkite miltus. Supilkite pieną, paplokite ir pavirkite, kol sutirštės. Sudėkite tarkuotą sūrį, cukrų bei pipirus. Pamaišykite, kol ištirps sūris, ir paragaukite. Supilkite padažą ant daržovių ir kepkite iki 200° įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 min.

Receptą sukūrė

Dansukker