Sudedamosios dalys
4 baltos forminės duonos riekelės
400 g pievagrybių
1 svogūnas
1 česnako skiltelė
1 šaukštelis cukraus
druska, pipirai
sviestas arba margarinas
petražolės
Baklažanų apkepas
2 baklažanai
4 pomidorai
1 poras
2 šaukšteliai druskos, pageidautina vegetariškos
1/4 šaukštelis karčiųjų pipirų
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis džiovintų rozmarinų arba 2 šaukšteliai šviežių rozmarinų
Padažui:
2 šaukštelis sviesto arba margarino
2 šaukštai kvietinių miltų
250 ml pieno
120 g stipraus skonio tarkuoto sūrio
1 šaukštelis cukraus
1/4 šaukštelio karčiųjų pipirų
druskos pagal skonį
Marinuoti klementinai
8 klementinai
270 g cukraus
900 ml vandens
3 cinamono lazdelės
9 anyžiaus šakelės
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Gaminimo eiga
Svogūnų ir pievagrybių skrebučiai
1. Nupjaukite duonos plutą ir paskrudinkite duoną.
2. Pievagrybius supjaustykite riekutėmis, nulupkite ir supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį riebaluose. Sudėkite išspaustą česnaką, druską, pipirus ir cukrų.
3. Gautą masę sudėkite ant duonos riekučių. Papuoškite petražolės šakele.
Baklažanų apkepas
1. Baklažanus, pomidorus ir porus nulupkite ir supjaustykite riekutėmis. Sudėkite sluoksniais į riebalais išteptą karščiui atsparų indą. Kiekvienas sluoksnis pabarstomas druska, pipirais, cukrumi ir rozmarinais.
2. Ištirpdykite riebalus ir sudėkite miltus. Supilkite pieną, paplokite ir pavirkite, kol sutirštės. Sudėkite tarkuotą sūrį, cukrų bei pipirus. Pamaišykite, kol ištirps sūris, ir paragaukite. Supilkite padažą ant daržovių ir kepkite iki 200° įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 min.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.