Sudedamosios dalys
300 g kvietinių miltų
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
50 ml vandens
Sūrio ir špinatų įdarui
200 ml grietinėlės arba pieno
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
1 žiupsnis baltųjų pipirų (ant peilio galo)
1 žiupsnis aitriosios paprikos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai kvietinių miltų
1 kiaušinis
35 g smulkiai supjaustytų porų
200 g nesmulkintų špinatų
150 g stipraus skonio tarkuoto sūrio
Gaminimo eiga
Užminkykite tešlą. Palaikykite ją šaldytuve 1 val. Sudėkite į formą. Kepkite 10 min. iki 225°C įkaitintoje orkaitėje.
Sūrio ir špinatų įdarui:
Į puodą įmuškite kiaušinį, sudėkite miltus ir supilkite grietinėlę arba pieną ir viską išmaišykite. Gautą masę palaikykite šiltai, kad sutirštėtų. Išimkite puodą iš orkaitės, sudėkite prieskonius, porus, špinatus (jei naudojami šaldyti špinatai, jie turi būti gerai nusausinti) ir sūrį.
Sudėkite įdarą ant papločio, ir kepkite dar 20–30 min. Patiekite su šviežiomis salotomis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.