Pistacijų triufeliai

apie 35 vienetai
Pistacijų triufeliai
(0)

1 apelsinas
100 ml grietinėlės
75 g nesūdyto sviesto
45 g „Dansukker” cukraus miltelių
200 g pieninio šokolado
150 g pieninio šokolado
100 g pistacijų

Apelsinus gerai nuplaukite, nulupkite ir žieveles susmulkinkite. Į prikaistuvį supilkite grietinėlę, sudėkite sviestą, suberkite cukraus miltelius ir viską užkaitinkite iki virimo. Suberkite dalį susmulkinto šokolado ir maišykite, kol ištirps. Maišydami taip pat suberkite apelsinų žieveles. Šaldyti, kol mišinys sutirštės triufelių. Iš paruoštos masės suformuokite triufelius ir sudėkite juos į šaldiklį. Laikykite 30 min. Atvėsusius kamuoliukus nardinkite į karšto vandens vonelėje ištirpintą šokoladą ir ištraukę pavoliokite smulkiai kapotose pistacijose. Triufelius sudėkite ant folijos lapo, kad sustingtų. Laikykite vėsioje vietoje.