Pipirų ir svogūnų čatnis

1 litras
Pipirų ir svogūnų čatnis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

800 g svogūnų
3 didelės raudonosios paprikos
1 rūgštus obuolys
0,5‑1 raudonoji aitrioji paprika
30 ml alyvuogių aliejaus
100 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
250 ml baltojo vyno acto
10 g druskos
5 g paprikų miltelių
200 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
50 ml žaliųjų pipirų grūdelių

Nulupkite svogūnus ir supjaustykite kubeliais. Nuplaukite paprikas ir išimkite sėklas. Paprikas susmulkinkite. Nulupkite obuolį, pašalinkite sėklas. Supjaustykite obuolį skiltelėmis. Nuplaukite aitriąsias paprikas ir supjaustykite kubeliais. Puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite daržoves ir obuolį. Pakepinkite keletą minučių. Į puodą supilkite auksaspalvį sirupą, actą, suberkite druską ir paprikų miltelius. Uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 20 minučių. Nuimkite dangtį ir virkite dar 10 minučių. Suberkite cukrų uogienėms ir pipirų grūdelius ir virkite dar 3-4 minutes. Supilkite į šiltus, sterilius stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker