Persikų uogienė

2 val. 30 minučių
Persikų uogienė
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 1 kg aviečių
  • 1 kg persikų
  • 1 kg „Dansukker“ uogienių cukraus

Į nuplautas avietes suberkite 0,5 kg uogienių cukraus. Maišydami užvirkite, tada dar virkite 5 minutes. Puodą nukelkite nuo viryklės ir nugriebkite putas.

Persikus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Į persikų masę suberkite 0,5 kg uogienių cukraus ir maišydami virkite 5–10 minučių, atsižvelgdami į tai, kiek persikai yra prinokę. Puodą nukelkite nuo viryklės ir gerai nugriebkite putas. Į stiklainius įdėkite poros centimetrų sluoksnį vienos uogienės. Pastatykite šaldytuve, kad atšaltų ir sustandėtų.

Ant stiklainiuose esančios atšalusios masės sukrėskite tokį patį sluoksnį kitos uogienės ir pastatykite šaldytuve atšalti. Pakartokite procedūrą, kol pripildysite stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai. Avietes ir persikus galite pakeisti kitais vienas su kitu derančiais vaisiais ar uogomis.

Receptą sukūrė

Dansukker