„Pavlova“ su aviečių kremu

Maždaug 8 porcijos 2 valandos
Pavaišinkite savo svečius nuostabaus skonio prašmatniu morenginiu tortu „Pavlova" su aviečių kremu. Tai desertas, kuriame puikiai dera saldus morengas „Pavlova" ir gaivus aviečių kremas.
„Pavlova“ su aviečių kremu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    „Pavlova“

    • 4 kiaušinių baltymai
    • 200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 1 v. šaukštas kukurūzų miltų
    • 1 a. šaukštelis obuolių sidro acto

    Aviečių kremas

    • 250 g aviečių
    • 1 kiaušinis
    • 120 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
    • 25 g sviesto (kambario temperatūros)

    Papuošimui

    • 300 ml plakamosios grietinėlės
    • Šviežių aviečių

    Šluotele iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Toliau plakdami suberkite pusę cukraus. Po 5 minučių suberkite likusį cukrų ir vanilinį cukrų. Plakite dar 5 minutes. Atsargiai įmaišykite kukurūzų miltus ir supilkite obuolių sidro actą. Ant išklotos kepimo skardos šaukštu sudėkite „Pavlovą“ ir paskirstykite mišinį. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 90 minučių  iki 125° C įkaitintoje orkaitėje. Išjunkite orkaitę ir palikite „Pavlovą“ joje.

    Paruoškite aviečių kremą. Avietes nuspauskite per tankų sietelį. Išplakite kiaušinius. Tada juos įplakite į nuspaustą aviečių masę. Mišinį nuspauskite per tankų sietelį ir supilkite į prikaistuvį storu dugnu. Suberkite cukrų uogienėms ir maišydami pakaitinkite 5 minutes. Nukelkite nuo viryklės ir sudėkite sviestą. Prikaistuvį įdėkite į šalto vandens dubenį. Mišinį plakite elektriniu plaktuvu, kol aviečių kremas atvės. Supilkite į gerai išplautą stiklainį ir padėkite į šaldytuvą.

    Iki purumo išplakite grietinėlę. „Pavlovą“ padėkite į lėkštę ir papuoškite grietinėle. Šaukštu sudėkite aviečių kremą ir pabarstykite šviežiomis uogomis.

    Receptą sukūrė

    Dansukker