Pasidarykite kalėdinę eglutę

Pasidarykite kalėdinę eglutę

45 minučių
Pasidarykite kalėdinę eglutę
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 100 g (100 ml) ištirpinto margarino
  • 3 kiaušiniai
  • 250 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 150 ml kefyro
  • 300 ml miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis imbiero miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono miltelių

Išklokite kepimo skardą sviestiniu popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Išplakite iki purumo kiaušinius su cukrumi. Supilkite margariną ir kefyrą. Kartu sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei prieskonius ir įmaišykite į kiaušinių masę. Supilkite tešlą į kepimo skardą ir kepkite apie 15 minučių.

Formelių pagalba išpjaustykite skirtingo dydžio žvaigždutes.
Sudėkite žvaigždutes vieną ant kitos. Apibarstykite cukrumi ir turėsite apsnigtą kalėdinę eglutę, kuria galėsite papuošti saldumynų arba kalėdinių pietų stalą.

Galite parsisiųsdinti žvaigždučių formeles. Jeigu naudositės parsisiųsdintomis žvaigždučių formelėmis, reikės padvigubinti sudedamųjų dalių kiekį ir iškepti dvi skardas – tuomet kalėdinė eglutė bus išties graži.

Receptą sukūrė

Dansukker

;