Pagrindinis uogienės receptas – įvairus skonis

Pagrindinis uogienės receptas – įvairus skonis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Aviečių ir čiobrelių uogienė
1 kg aviečių
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
3 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
3 žvaigždiniai anyžiai
2 čiobrelių šakelės

Šaltalankių ir imbierų uogienė
1 kg šaltalankių
400 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
8 šaukšteliai šviežių tarkuotų imbierų
7 šaukštai „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
5 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Rabarbarų ir rožinių pipirų uogienė
1 kg rabarbarų
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 ml vandens
10-20 rožinių pipirų grūdelių

Braškių ir juodojo šokolado uogienė
1 kg braškių
400 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
4 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
100 g kapoto juodojo šokolado

Pikantiškų slyvų uogienė
1 kg pjaustytų slyvų be kauliukų
2 citrinų sultys ir žievelės
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
4 cinamono lazdelės
2 šaukšteliai traiškytų kardamonų

Kriaušių uogienė
1 kg nuluptų, gabalėliais pjaustytų kriaušių
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
3 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Nuplaukite ir kruopščiai atrinkite uogas ar vaisius.

Vaisius ar uogas (stambias uogas supjaustykite) ir cukrų uogienėms sumaišykite prikaistuvyje. Pridėkite prieskonių, žolelių ir kitų pagardų. Virkite 10-15 min., priklausomai nuo uogų ar vaisių rūšies.

Nugriebkite putas ir supilstykite į šiltus sterilizuotus stiklainius. Sandariai uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker